fredag 9. oktober 2009

Lockheed Martin leverer det første Aegis integrerte våpensystem til Den Kongelige Norske Marine


MOORESTOWN, New Jersey, December 3 /PRNewswire/ --

Lockheed Martin (NYSE: LMT) markerte i dag ferdiggjøringen av det første Aegis integrerte våpensystem (IWS) med radaren SPY-1F for Den Kongelige Norske Marine med en vslutningsseremoni på sitt anlegg i Moorestown. Systemet vil bli pakket og fraktet til det spanske skipsverftet IZAR for installasjon på Fridtjof Nansen, det første fartøyet i det norske fregattprogrammet F310, som nå er under bygging i Ferrol i Spania.

Systemet, som inkluderer Lockheed Martins SPY-1F-radar, fullførte en lang rekke godkjenningstester i løpet av de siste månedene for å verifisere dets ytelse. Dagens avslutningsseremoni markerer slutten på testperioden og symboliserer at systemet er klart for installasjon om bord på skip.

"Arbeidet som er gjort av alle parter i forbindelse med utforming, konstruksjon og testing som har funnet sted her er utrolig," sa kommandørkaptein Per Erik Gøransson i Forsvarets Logistikkorganisasjon. "Mange skeptikere mente at planen var for ambisiøs da programmet startet. Men dere har vist at de tok feil!"

Til sammen omfatter kontrakten bygging av fem nye norske fregatter.
"Fregattprogrammet for Nansen-klassen er et fantastisk internasjonalt samarbeid som vil gi det norske folk det ypperste innen sjøfartsteknologi," sa Fred P. Moosally, president i Lockheed Martin Maritime Systems & Sensors. "Sjøfolkene på Fridtjof Nansen kan operere med visshet om at SPY-1F og dens integrerte våpensystem er klare for alle oppdrag."

SPY-1F-systemet er en viktig del av Lockheed Martins oppdrag med det norske fregattprogrammet, som omfatter integrasjon av hele IWS og innbefatter sensorer, våpen, programvareutvikling, kommunikasjon og navigasjon. Systemet bygger på Aegis våpensystem, som opprinnelig ble utviklet av Lockheed Martin for den amerikanske marinen.

Multifunksjonsradaren SPY-1F er en skalert versjon av Lockheed Martins SPY-1D-radar, som er den mest avanserte radaren i verden for sjøovervåkning, anti-luft-krigføring og rakettforsvar. SPY-1F er konstruert for å dekke behovene ved oppdrag på en rekke ulike fartøyer fra korvetter til hangarskip.

"Denne seremonien vil la samarbeidet mellom Lockheed Martin og IZAR fortsette trygt med de kommende aktiviteter i F310-programmet med felles mål om å imøtekomme Den Kongelige Norske Marines krav og forventninger," sa Jose M. Herranz, leder for IZARs nye norske fregatter. "Dette er en del av begge de førende selskapenes vilje til å lykkes i dette og fremtidige foretak."

Aegis våpensystem er hittil montert på 71 fartøyer utplassert verden rundt, og ytterligere 26 fartøyer er planlagt. I tillegg til amerikanske og norske marinefartøyer er Aegis om bord på japanske og spanske krigsskip, og Sør-Korea valgte nylig Aegis for sin nyeste destroyer-klasse.
Lockheed Martin har sitt hovedkvarter i Bethesda i Maryland, USA, og har rundt 130 000 ansatte verden over. Selskapet er hovedsakelig involvert i forskning, design, utvikling, produksjon og integrasjon av avanserte teknologiske systemer, produkter og tjenester.

For ytterligere informasjon, besøk vår vevside: http://www.lockheedmartin.com/
Distributed by PR Newswire on behalf of Lockheed Martin Maritime Systems & Sensors

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar